Cryolipolyse

Cryolipolyse is een behandeling om het figuur te corrigeren en is zeer geschikt om de ‘moeilijke’ pondjes en kilo’s kwijt te raken.

Cryolipolyse behandeling

Cryolipolyse is een veilige en effectieve methode om kleine vetophopingen op specifieke plaatsen te verminderen en daarmee de lichaamscontouren te verbeteren. Overtollig vetweefsel neemt af bij diëten of sporten, maar helaas niet alle gebieden van het lichaam reageren daarop. Cryolipolyse maakt het mogelijk om vetcellen plaatselijk af te breken door koeling.

Hoe werkt de cryolipolyse-behandeling?

Sun and Skin gebruikt de Clatuu, het meest geavanceerde en krachtige apparaat op het gebied van vetbevriezing. De handstukken van de CLATUU zuigen het beoogde behandelgebied zachtjes op en koelen het vetweefsel tot een temperatuur die de vernietiging van vetcellen veroorzaakt, terwijl de normale cellen intact blijven. Dit leidt tot een geleidelijke afname van de vetlaag van het behandelgebied.

De vetcellen zijn gevoelig voor kou en worden niet meer herkend door de hersenen. Dit zet een natuurlijk afbraakproces van de vetcellen in gang, ‘apoptose’ genoemd. Het lichaam breekt de bevroren vetcellen geleidelijk af zonder dat u daar last van heeft. Dit geleidelijke opruimproces duurt acht tot twaalf weken.

Behandelgebieden cryolipolyse

Onderhuids vet is meestal evenredig over het lichaam verdeeld, zodat de verhoudingen redelijk in balans blijven. Toch zie je vaak dat mensen op bepaalde plaatsen een overschot hebben aan onderhuids vetweefsel, de zogenoemde ‘probleemzones’:

  • Bovenarmen
  • Buik
  • Flanken
  • Rug
  • Onder de BH-band
  • Love-handles
  • Heupen
  • Binnenkant van de dijen
  • Buitenkant van de dijen

Voor de behandeling

De behandeling is geschikt voor mannen en vrouwen die reeds op een gezond gewicht zijn. Bij iemand met duidelijk overgewicht kan minder zichtbare verbetering te zien zijn dan bij iemand met kleine vetophopingen.

Er is voorafgaand aan de behandeling geen verdoving, pijnstilling of andere medicatie nodig. Het is prettig om op de dag van de behandeling loszittende, comfortabele kleding te dragen. Verder vereist de cryolipolyse-behandeling geen specifieke voorbereiding.

De behandeling

De huidtherapeut tekent de gewenste zones af met een huidpotlood. Vervolgens plaatst zij speciale gelkussens op de huid om deze te beschermen tegen de kou van de behandelkoppen. Daarna zuigen de behandelkoppen vacuüm. Dit voelt alsof er even in de huid wordt geknepen. U kunt enkele minuten wat steken, tintelingen of lichte krampen ervaren. Daarna is de behandeling door de verdovende werking goed te verdragen en kunt u rustig ontspannen.

Na veertig minuten worden de kopstukken van de huid gehaald. De huid voelt even koud en stevig aan en ziet er rood uit. De huidtherapeut masseert tot slot het behandelde gebied om het bevroren weefsel te versoepelen. Dit zal het lichaam helpen de vernietigde vetcellen af te breken.

Na de behandeling

Direct na de behandeling zal het behandelde gebied wat beurs aanvoelen. Dit gevoel neemt binnen enkele uren af. Er is geen hersteltijd nodig en u kun uw dagelijkse werkzaamheden meteen weer hervatten. Een verdoofd gevoel, jeuk, lichte zwelling en verkleuring van de huid kunnen nog één á twee weken na de cryolipolyse-behandeling aanhouden.

Wij adviseren om de dagen na de behandeling goed te bewegen en minimaal twee liter water te drinken voor een optimale afvoer van de vetcellen. Om de lever niet extra te belasten, raden we het drinken van alcohol af tenminste drie dagen na de behandeling.

Te verwachten resultaat

Resultaten in de behandelde gebieden kunnen binnen drie weken na de behandeling merkbaar zijn. Werkelijke resultaten worden bereikt na twee tot drie maanden. U ziet een geleidelijke afname van het vetweefsel en de contouren van de behandelde zone verbeteren. Na één behandeling is de afname van het behandelde vetweefsel gemiddeld 20% tot 30%.

Hoewel de afgebroken vetcellen niet meer terug kunnen komen, kunnen resterende vetcellen zich nog wel opvullen. Gezond en gevarieerd eten en regelmatig sporten is zowel voor als na de behandeling belangrijk. Dit vergroot de kans op een mooi en blijvend resultaat.

Aantal benodigde behandelingen

Sommige mensen en bepaalde lichaamsdelen kunnen meer dan één behandeling nodig hebben. U bepaalt uiteindelijk zelf het aantal behandelingen naar gelang het door u gewenste resultaat.

Het lichaam heeft even de tijd nodig om vetcellen af te breken, dus wij adviseren om een tweede behandeling pas na zes weken te ondergaan. Wel kunt u zich eerder richten op andere delen van het lichaam.