Microdermabrasie

Steeds minder mensen gaan over tot cosmetische operaties zoals facelifts, maar kiezen voor Microdermabrasie.

Microdermabrasie is een behandelmethode die we toepassen om dode huidcellen te verwijderen en de huid te stimuleren om nieuwe cellen aan te maken. Microdermabrasie is een middel om de huidstructuur te verbeteren, onderhuidse talgophopingen te verminderen, verheven littekenweefsel af te vlakken, ruwe en droge huid te verzachten en oppervlakkige pigmentvlekken te vervagen.

Hoe werkt microdermabrasie?

We maken gebruik van speciale diamanten kopstukjes met een grove en een fijnere structuur. De huidtherapeut beweegt het kopstukje in banen over de huid en slijpt zo zeer gecontroleerd dode huidcellen van de huid af. Met het verwijderen van oude huidcellen vernieuwt de huid zich in een hoog tempo en maakt gezonde huidcellen aan.

Tijdens de behandeling trekt het kopstukje de huid vacuüm en zuigt de huid licht op. Dit stimuleert de huiddoorbloeding, waardoor bindweefselcellen een prikkel krijgen om collageen, sterke bindweefselvezels aan te maken. Op den duur zorgt dit proces voor een gladdere, egalere en sterkere huid. Microdermabrasie is een veilige en effectieve behandeling voor alle huidtypen.

Voor de microdermabrasie behandeling

Microdermabrasie kan zowel diep als oppervlakkig uitgevoerd worden. Tijdens het intakegesprek bespreekt de huidtherapeut met u de intensiteit van de behandeling, zodat u weet welke huidreactie u kunt verwachten.

Bij behandeling van het gezicht vragen wij u om met een schone huid, zonder make-up, op de behandeling te komen, zodat de huidtherapeut de beschikbare tijd zo effectief mogelijk kan gebruiken.

De behandeling

De huidtherapeut reinigt uw huid en verwijdert desgewenst mee-eters. Vervolgens ontvet zij uw huid met een speciale lotion. Om de meeste dode huidcellen te verwijderen behandelt ze het hele gezicht met een grof geslepen kopstukje. Daarna gebruikt ze een fijn geslepen kopstukje, dat de huid heel mooi polijst. Tijdens de behandeling voelt u een plaatselijk vacuüm op de huid met daarbij een licht schavend gevoel. Aan het eind van de behandeling brengt de huidtherapeut een serum, een hydraterende crème en een zonnebrandcrème aan. Als u het wilt kan ze tot slot ook een camouflagecrème aanbrengen.

Na de behandeling

Na de behandeling zal de huid warm aanvoelen en egale roodheid vertonen, alsof u in de zon heeft gezeten. De roodheid verdwijnt binnen een paar uur. De huid is ongeveer 48 uur extra kwetsbaar en gevoelig voor zonlicht, warmte en sommige huidproducten. Wij raden aan de huid goed te beschermen met zonnebrandcrème met factor 30 of hoger en de huid voorzichtig te behandelen. De huidtherapeut geeft u huidverzorgingsadvies.
Na 2 tot 4 dagen kan de huid gaan schilferen, dit is een normale reactie en een teken dat de huidcellen zich vernieuwen. Bij een intensieve microdermabrasie-behandeling kunnen er kleine korstjes ontstaan. Deze verdwijnen na een aantal dagen. Probeer niet aan eventuele schilfertjes of korstjes te pulken.

Te verwachten resultaat

Direct na de behandeling is er een mooiere, zachtere huidlaag zichtbaar en voelbaar. De huid is beter gehydrateerd, oogt ‘fris’ en voelt glad aan. Doordat dode huidcellen verwijderd zijn, zullen er minder snel nieuwe mee-eters en puistjes ontstaan.
Beschadigingen worden door collageenaanmaak van binnenuit geleidelijk opgeheven, de huid krijgt steeds meer een sterker, gladder en egaler aanzien. Littekens en acné-littekens kunnen door een aantal behandelingen minder goed zichtbaar gemaakt worden, maar verdwijnen nooit helemaal.

Aantal benodigde behandelingen

Bij alle therapieën die als doel huidverbetering hebben, kunt u zelf bepalen hoeveel behandelingen u wilt. Het is helemaal afhankelijk van de reactie van uw huid op de behandeling en met welk effect u tevreden bent. Bij elke behandeling is er vooruitgang. Meestal is een verbetering van de huid na ongeveer 5 behandelingen duidelijk zichtbaar.

Behandelfrequentie

Microdermabrasie in kuurverband van elke 2 tot 4 weken geeft het beste resultaat. Daarna is een behandeling eens in de 8 weken tot 3 maanden voldoende om de huid in optimale conditie te houden.